Tom Lash en Rajko en zijn broer speelden afgelopen theaterseizoen hun voorstelling in een dubbelprogramma, getiteld ‘Wij zijn geen cabarettrio’. Aanstaande vrijdag 8 mei zullen zij voor het laatst optreden in dit dubbelprogramma in Splotsz in Roelofarendsveen. Hier kun je kaarten bestellen voor slechts tien euro en de voorstelling begint om acht uur.

Tom snapt de wereld niet. Hoe mensen denken, hoe mensen dingen tegenover zichzelf verantwoorden, hoe dingen bedacht zijn en waarom bepaalde dingen zo zijn en niet anders. En daar ligt hij wakker van. Bijna de hele nacht. Zolang niet alles duidelijk is kan hij gewoon niet slapen. REM gaat over slapen, hersenen, onlogische redeneringen en de generatie die het de komende jaren moet gaan doen (en of dat verstandig is).

Tom Lash (25 juni, 1994) begon op z’n zevende bij het Koorenhuis in Den Haag met toneelcursussen. Na 10 jaar besloot hij eens iets nieuws te proberen, en maakte een cabaretvoorstelling. Tot zijn stomme verbazing belandde hij daarmee in 2012 in de finale van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland (met zijn toen 18 jaar als jongste finalist ooit). Het jaar erna stond hij ook nog in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Rajko en zijn broer
Hij was drie en hij was nul. Yuri en Rajko Disseldorp ontmoetten elkaar thuis. En wat doe je als je in een wereld wordt gegooid waar je ook niet om hebt gevraagd? Dan ga je samen zoeken en ontdekken. Als kind en nu als jongvolwassenen in een drie kwartier durend cabaretprogramma. Samen. Omdat dat het fijnst is, het leukst en het grappigst. De broertjes brengen je van alles en je zult niet verveeld raken. In een saai, degelijk cabaretprogramma heeft het duo ook geen zin. Ze willen de wereld positief laten ontploffen, door de war schudden en daarna maar zien wat er gebeurt. Durf je het aan?

Yuri Disseldorp (10 september, 1990) zat ooit, als vakantiebaantje, in het kikkerpak van attractiepark Duinrell. Via vele omwegen is hij belandt op de Amsterdamse Toneel – en Kleinkunstacademie waar hij momenteel studeert. Rajko Disseldorp (22 oktober, 1993) was op 6-jarige leeftijd te zien bij Praatjesmakers. Via vele omwegen belandde hij, als stand-up comedian, onder andere op televisie bij The Comedy Factory (RTL4).